Kun leiriin on 67 päivää aikaa

Leiriläiset tuskin ovat vielä ehtineet miettiä tulevan kesän leiriä. Onhan heillä vielä koulua jäljellä ja sen jälkeen kaksi kuukautta lomaa. Kahteen kuukauteen mahtuu paljon kaikenlaista ja monta seikkailua, jotka vaativat suunnittelua. Leirinjohdon puolesta täytyy sanoa, että 67 päivää alkoi hirvittää. Eihän tässä ole enää paljoakaan aikaa.

Tuon 67 päivän aikana pitäisi kuitenkin ehtiä organisoida leiriläisten saapuminen ja poistuminen, viimeistellä ohjelma, käydä leirialueella, laatia varustelistat, tiedottaa leiristä leiriläisille ja lippukunnille, laatia lopullinen ohjelmarunko ja monta muuta asiaa. Kaiken tämän ohella kuitenkin myös staabi on suunnitellut viettävänsä kesälomia. Onneksi staabi on osaava ja työnjako on selvillä. Kukaan ei onneksi joudu järjestämään leiriä yksin.

Vaikka tuo tuleva työlista näyttää pitkältä, on muistettava se työmäärä, joka leiriin on jo käytetty. Suunnittelu alkoi kesäkuussa 2014. Silloin kun suurella osalla oli vielä pesti piirileirillä edessään. Silloin kaikki näytti niin kaukaiselta. Enää 67 päivää ennen kuin tuon suunnittelun, niiden naurujen ja harmaidenhiusten, tuottama tulos tulee yli 180 leirillä olijan nähtäväksi ja koettavaksi.