Marsuja vai varpusia?

Mitä mahtaakaan löytyä leiriläisten lautaselta leirillä? Osa johtajista sai piirin kevätkokouksessa esimakua klaanien herkuista sipseistä ja taateleista. Mutta mitä todella kuului roomalaisten gladiaattorien ruokavalioon? Ylempien luokkien roomalaiset saivat nauttia alkupaloiksi riikinkukon munia ja salaattia. Lisäksi saatettiin nauttia sieniä, simpukoita, merisiilejä ja mustapääkerttuja jopa kasvatettiin ruuaksi.

Inkojen tärkein ravinto oli peruna. Lisäksi he viljelivät muun muassa bataattia, avokadoa ja tomaattia. Eliitti sai nauttia näiden lisäksi myös maissista ja lihasta. Inkat osasivat myös kalastaa eri välineillä.

Egyptiläisten epävirallinen kansallisruoka on muhennetut härkäpavut. Ruokavalioon kuului leipä ja kasvikset, erityisesti sipuli. Lohdullista on, että egyptiläiset eivät juurikaan kärsineet nälänhädästä. Tosin hampaat olivat huonossa kunnossa, sillä leivän seassa oli aina hiekkaa.

Aborginaalit luottivat omiin keräily- ja metsästystaitoihinsa. He söivät sitä mitä omalta alueeltaan sattuivat saamaan syötäväkseen.